شماره: 28836
1397/07/10
مدیریت برنامه دانش آموزان در منزل (ویژه والدین)
مدیریت برنامه دانش آموزان در منزل (ویژه والدین)

برای مدیریت روند تحصیلی و پیشرفت تحصیلی فرزندان خود توجه به موارد زیر مهم است:
1) گفت و گو با فرزندان : زمانی را برای گفت و گو با فرزندان خود درباره دغدغه‌هایشان، مدرسه و اتفاقاتی که می‌افتد، انجام تکالیف اختصاص دهید.
2) تغییر در زندگی‌: با شروع سال تحصیلی باید تغییراتی در برنامه ها مثل ساعت خواب و بیداری ،بیرون رفتن‌ها، مهمانی دادن و موارد مشابه داده شود تا بچه ها بتوانند خود را با برنامه ی مدرسه تطبیق دهند .
3) ایجاد عادت مطالعه : برای مطالعه کردن و ایجاد این عادت خودتان الگو برای فرزندانتان باشید و زمانی را به مطالعه در کنار آنها در نظر بگیرید.
4) ارتباط با مدرسه : از وضعیت تحصیلی و رفتاری فرزندان خود حداقل ماهی یک بار برای گفت وگو با معلمان در مدرسه حضور یابند .
5) انجام عادات خوب : انجام عادات خوب را در فرزندان تقویت کنید مثل : خواب بعداز ظهر ، خوابیدن به موقع در شب  و صبح زود بیدار شدن ، مرتب کردن کیف و لباس مدرسه قبل از خواب ، صبحانه خوردن و همراه بردن تغذیه ی نیم‌‌روزی.
انجام تکالیف مدرسه
در انجام تکالیف مدرسه  مهم است که همراه فرزندتان باشید ولی در هر مرحله باید بدانید که چه کارهایی بهتر است انجام دهید :
1) برای انجام تکالیف مدرسه به طور منظم کارهای فرزندتان را بررسی کنید .
2) بگذارید فرزندتان بداند اگر لازم باشد شما با علاقه به او کمک می کنید اگر از خانه دورید با فرزندتان تماس بگیرید و انجام تکالیف او را پیگیری کنید و اگر سوالی دارند اجازه دهید تا از شما بپرسند .
3) اگر فرزندتان به یک مسئله سخت یا مشکل برخورد کرد به او کمک کنید و یاد دهید که چطور آن را حل کند. با پرسیدن سوالات مختلف فرزندتان را در یافتن پاسخ سوال هدایت کنید ، پرسیدن سوال باعث می‌شود فرزندتان فکر کند و راه حل های بیشتری را بیابد و بازگو کند.
4) بعضی از دانش آموزان در کلاس زمانی که معلم تکالیف را می گوید خوب متوجه نمی شوند و یا درست نمی نویسند، با معلم در ارتباط باشید برای اینکه بدانید چه تکالیفی باید انجام دهند .
5) بهترین زمان انجام تکالیف مدرسه و مدت زمان لازم برای انجام تکالیف توسط فرزندتان را بشناسید . این زمان برای سنین مختلف ، بسته به شرایط دانش آموز متفاوت است . والدین باید شرایط سنی کودک را در نظر داشته باشند به طوری  که کودکان و دانش آموزان پایه های ابتدایی را برای مدت زمان زیادی وادار به انجام تکالیف نکنند .
6) فرزندتان را تشویق زبانی کنید . نمی توان دانش آموز را وادار به انجام تکالیف کرد اما از آن جایی که نوشتن تکالیف ضروری است والدین با آگاهی و صبر پیشه کردن می توانند این را از فرزندشان بخواهند. آن ها می‌توانند با تمجید های کلامی به او برای انجام تکالیف انگیزه کافی بدهند .
7) به فرزندتان امکان انتخاب بدهید . بهتر است دانش آموز بداند بعد از آمدن از مدرسه چه بکند اگر مایل است اول استراحت کند و یا تلویزیون ببیند و بعد به تکالیف خود بپردازد. وقتی به بچه ها امکان انتخاب داده می‌شود بهتر عمل می‌کنند چرا که احساس می کنند کنترل بیشتری بر زندگی خود دارند.
8) اگر فرزندتان تمایل دارد با دوستانش رابطه بیشتری خارج از مدرسه داشته باشد برنامه هایی را تدارک ببینید تا دوستانی که مسولیت پذیرند با هدف با فرزندتان در ارتباط باشند . با هم درس بخوانند تکالیف درسی انجام دهند و یا با هم  به تفریح بروند . البته باید این موارد زیر نظر شما باشد و بر آن نظارت داشته باشید .
9) اگر همه تلاش های شما بی نتیجه ماند برای کمک به انجام تکالیف کسی را خارج از افراد خانواده استخدام کنید، کسانی  که عضو خانواده نیستند در مقابل گریه ها و فریادها و یا بد اخلاقی ها به طرز متفاوتی واکنش نشان می دهند.

مریم اسدی - مشاورپایه ابتدایی


حق انتشار محفوظ است ©